Bijdrage van Cuisine Culinaire Zaanstad
Ledenwerfacties, welk Cuisine-bestuur heeft er niet mee te maken. De ervaringen die Cuisine Culinaire Zaanstad in 2013 had zijn succesvol te noemen. Hoe deed Zaanstad dat?
- Bedenk een thema: in ons geval ‘Culinair Kerstkoken’ en organiseer ‘een dagje koken’ onder leiding van leden van je Cuisine.
- Schrijf een persbericht: ons persbericht vind je hieronder.
- Zoek contact met de redactie van plaatselijke huis-aan-huis weekbladen of het regionale dagblad. Interesseer hen voor je Cuisine en voor je thema. Veel bladen zitten om goede kopij verlegen en dus zal je persbericht al snel leiden tot een mooi artikel in een van de plaatselijke bladen. Meestal stuurt het blad eerst nog een fotograaf voor ondersteunende plaatjes.
- Zorg voor een aanmeldknop op je website, een (e-mail)adres of telefoonnummer en vermeld dat in of onder je persbericht.
- Bedenk een mooi, maar simpel te koken menu voor de deelnemers.
- Bereid je voor op een grote toeloop: in ons geval zijn we gestopt bij vijftig aanmeldingen. Deze vijftig aspirant-koks hebben we onder onze leiding in twee groepen twee gerechten laten koken. Al met al heeft de actie één nieuwe kookgroep opgeleverd.
Persbericht Cuisine Culinaire Zaanstad:
Workshop Culinair Kerstdiner
Het duurt nog even voor het Kerst is, maar toch zijn er al mensen die over het kerstdiner nadenken: ze willen vrienden uitnodigen, hebben de intentie om eens goed uit te pakken met hun kerstdiner, maar ze zien op tegen het werk dat dat met zich meebrengt. Logisch: als je met vrienden bent wil je niet steeds in de keuken staan, maar gezellig kletsen, borrelen en natuurlijk op niveau tafelen. Cuisine Culinaire Zaanstad heeft er iets op bedacht: een workshop Culinair Kerstdiner. Je leert er een makkelijk en goed voor te bereiden maar culinair hoogstaand kerstdiner te maken. Prachtige gerechten die goed bij elkaar passen, voortreffelijk smaken en het ziet er geweldig uit op het bord. Je vrienden zullen versteld staan!
Cuisine Culinaire Zaanstad is de Zaanse afdeling van het prestigieuze Cuisine Culinaire Nederland, een kookclub die één keer per maand samenkomt en op hoog niveau kookt. Pieter de Vente, de voorzitter van CCZ zoals de clubleden meestal zeggen, vertelt:
‘Cuisine Culinaire Zaanstad is zeker geen kookschool of kookcursus, maar je leert er natuurlijk wel wat. We koken voor ons plezier en dat doen we op hoog niveau. Vaak proberen we menu’s van topchefs uit, we discussiëren er over, we drinken er een goed glas wijn bij en zo hebben we een geweldige avond met een groep amateurkoks van heel verschillend niveau. Je hoeft beslist geen topkok te zijn om bij ons te koken: het gaat om het plezier dat we aan koken beleven en dat kan op elk niveau. Het leek ons een leuk idee om andere geïnteresseerde amateurkoks eens met ons te laten kennismaken door een workshop te organiseren en zo aan het eind van het jaar is het Kerstdiner dan een hoogtepunt voor ons kokkies.’
Cuisine Culinaire Zaanstad heeft momenteel vier kookgroepen die elk op een verschillende avond koken in het praktijklokaal van Scholengemeenschap Compaen in Westerwatering. De workshop Culinair Kerstmenu wordt gegeven op zondagmiddag 17 november. Je kunt je opgeven voor deze workshop via de website van CCZ: www.cczaanstad.nl
In de workshop koken we twee gerechten, waarvan je samen met de andere deelnemers onder het genot van een goed glas wijn kunt genieten in het praktijkrestaurant van Compaen. De chefs van CCZ leggen alles goed uit en leren je hoe je je bord mooi kunt opmaken. De CCZ leden verzorgen nog voor iedereen een paar mooie amuses. Van alle gerechten (ook van de amuses) krijg je de receptuur mee naar huis.
De workshop kost (inclusief wijn en receptenboekje) € 25,- per persoon.
———————————–EINDE PERSBERICHT——————————–
Voor nadere inlichtingen: Marlies Idema, secretaris van CCZ: 075 xxxxxx / 06 xxxxxxxx / m.idema@ccz.nl of Theun Beekhoven, bestuurslid CCZ: 075 xxxxxx / 06 xxxxxxxx t.beekhoven@ccz.nl
Cuisine Culinaire Nederland